Beste relatiebemiddelingsbureau

Je hebt een keuze gemaakt: je bent nu echt toe aan een serieuze relatie en gaat op zoek naar je ideale levenspartner. Om jezelf kostbare tijd, energie en teleurstellingen te besparen schakel je een relatiebemiddelingsbureau in. Via exclusieve partner search laat je een professional op zoek gaan naar jouw nieuwe liefde. Spannend! Maar hoe kies je nu het beste relatiebemiddelingsbureau?

Hoe kies ik een relatiebemiddelaar

Hoe kies ik een relatiebemiddelaar?

Er zijn een aantal overkoepelende aspecten waar je op kunt letten bij het kiezen van het beste relatiebemiddelingsbureau:

  • Persoonlijke aandacht
  • Professionele achtergrond
  • Transparantie
  • Integriteit
  • Netwerk
  • Werkwijze partner search traject
  • Kosten relatiebemiddeling

Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je je comfortabel voelt bij degene die voor jou op zoek gaat naar een nieuwe levenspartner. Je bent niet alleen op zoek naar een match in de liefde, maar ook – en allereerst – een match in de relatiebemiddeling. Alleen wanneer je een klik voelt met de matchmaker die jou begeleidt in jouw partner search traject, lukt het je om jezelf open te stellen en hem of haar de kans te geven jou optimaal te begeleiden en te coachen. Het is daarom altijd aan te raden om te starten met een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek, zodat je kunt ontdekken of het datingbureau dat je op het oog hebt voor jou inderdaad het beste relatiebemiddelingsbureau is!

Eerst oriënterend en vrijblijvend gesprek?

Persoonlijke relatiebemiddeling

Voorafgaand aan en tijdens zo’n kennismakingsgesprek kun je al veel ontdekken over de relatiebemiddelaar waarover je meer wilt weten. Allereerst is het van belang om jezelf af te vragen hoe persoonlijke relatiebemiddeling er voor jou idealiter uitziet. Vanzelfsprekend kies je voor een relatiebemiddelingsbureau omdat je de tijd van datingapps waarbij je eindeloos moet swipen of datingsites die je continu koppelen aan kandidaten met wie je totaal geen klik hebt achter je wilt laten. Misschien ben je er zelfs überhaupt nooit aan begonnen en heb je jezelf die kostbare tijd al bespaard!

Kies je voor persoonlijke relatiebemiddeling, dan wil je dus ook dat iemand echt speciaal voor jou op zoek gaat naar de perfecte match. Persoonlijke aandacht van een professional die echt de moeite neemt om jou te leren kennen, is wat de beste relatiebemiddelingsbureaus onderscheidt van andere datingbureaus. Je kunt kiezen voor een relatiebureau dat werkt op basis van feitelijke gegevens zoals leeftijd, opleidingsniveau, beroep en interesses, maar daarmee is de kans op het vinden van een gelijkgestemde met wie je echt op dezelfde golflengte zit natuurlijk niet heel veel groter dan de kans dat je diegene vindt via reguliere datingsites.

Veel groter wordt de kans op het vinden van de perfecte match wanneer je kiest voor een relatiebureau dat investeert in een uitgebreide intake, waarbij niet alleen feitelijke gegevens maar ook de manier waarop jij in het leven staat, wat jouw drijfveren zijn en wat je zoekt in een nieuwe levenspartner aan bod komen. Bij een kleinschalig relatiebemiddelingsbureau waarbij één of enkele matchmakers jou vol belangstelling willen leren kennen en enthousiast voor je aan de slag gaan, vind je de persoonlijke aandacht waar je wellicht naar op zoek bent. Zo’n relatie bemiddelaar kan veel meer de diepte ingaan en kan naast een professionele analyse ook zijn of haar op ervaring gebaseerde intuïtie inzetten om jouw nieuwe liefde op te speuren.

Persoonlijke relatiebemiddeling

Professionele achtergrond

Over professionele analyse gesproken: om het beste relatiebemiddelingsbureau te kiezen is het ook aan te raden na te gaan op basis van welke kennis en ervaring de matchmaker met wie je overweegt in zee te gaan opereert. Er bestaat immers geen officiële opleiding tot relatiebemiddelaar en ook een keurmerk dat aangeeft aan welke voorwaarden een datingbureau moet voldoen is er niet. Toch kun je op basis van iemands professionele achtergrond en de ervaringen van anderen wel degelijk nagaan in hoeverre hij of zij capabel is om jouw nieuwe levenspartner te zoeken.

Zo zijn er relatiebemiddelaars die alleen hun eigen ervaring gebruiken, dating coaches die een psychologische achtergrond hebben en matchmakers die recht uit het bedrijfsleven zijn gestapt. Vanzelfsprekend zijn combinaties ook mogelijk en in de meeste gevallen zelfs des te sterker! Zo heb ik, Wendy van Voskuilen, een achtergrond in zowel de toegepaste psychologie als in het corporate bedrijfsleven. Dankzij mijn eerdere functies als onder andere recruitment adviseur, HR-specialist en Talent Manager heb ik veel ervaring met het maken van geschikte matches. Daarvoor gebruik ik niet alleen mijn bedrijfskundige achtergrond, maar ook mijn trainingen in onder meer psychologische gespreksvoering en sociale en communicatieve vaardigheden.

In de afgelopen ruim 14 jaar voerde ik een paar duizend sollicitatiegesprekken en coachte ik tientallen hoogopgeleiden in het verder ontwikkelen van vaardigheden omtrent management en leiderschap. Al deze kennis en ervaring zorgen ervoor dat ik gemakkelijk contact leg, goed kan luisteren, de juiste vragen weet te stellen en mijn professionele analyse kan combineren met een sterke intuïtie om de juiste matches te maken.

Zulke eigenschappen onderscheiden De MatchMaker van vele andere relatiebemiddelingsbureaus. Wanneer jij op zoek bent naar het beste relatiebemiddelingsbureau voor jou, is het dan ook aan te raden om je enigszins te verdiepen in de professionele achtergrond van de matchmaker die voor jou aan de slag gaat, zodat je zeker weet dat hij of zij dit doet op basis van een flinke portie kennis en ervaring.

Spreekt mijn werkwijze jou aan?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking

Bel mijOriënterend gesprek

Transparantie kenmerkt beste relatiebemiddelingsbureau

Deze informatie kun je vaak vinden op de website van het relatiebemiddelingsbureau en anders kun je er uiteraard naar vragen. Transparantie is immers ook een belangrijke pijler in je keuze voor het beste relatiebemiddelingsbureau voor jou! Je wilt weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten van de relatiebemiddelaar die je inschakelt. Schroom dan ook niet om vragen te stellen!

Wees je bovendien bewust van waar je voor tekent. Voor welke periode betaal je, hoe lang duurt jullie overeenkomst en waar heb je precies recht op? De beste relatiebemiddelingsbureaus zijn transparant op dit gebied en laten je precies zien hoe hun diensten in elkaar steken. Zo weet je niet alleen hoe zij te werk gaan en wat jou de komende periode te wachten staat, maar ook wat je moet doen en wat je rechten zijn wanneer je bijvoorbeeld tussentijds de overeenkomst wilt ontbinden. Zorg dat je de zogenaamde kleine lettertjes goed leest, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan!

Transparantie kenmerkt beste relatiebemiddelingsbureau

Integriteit en zorgvuldigheid

Andersom wil je dat jouw gegevens juist niet transparant zijn, maar met uiterste zorgvuldigheid worden behandeld. Het zoeken van een nieuwe liefde is een zeer persoonlijke aangelegenheid, die je niet met iedereen wilt delen. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe een relatiebemiddelingsbureau met jouw gegevens omgaat. Worden ze vertrouwelijk behandeld en alleen met uitdrukkelijke toestemming gedeeld? Wordt jouw profiel geanonimiseerd gepubliceerd of zien je vrienden binnenkort jouw naam en foto voorbijkomen in advertenties?

De MatchMaker werkt zeer zorgvuldig en integer. Alles wat jij met mij deelt behandel ik zeer vertrouwelijk en al mijn documentatie is goed beveiligd. Je profiel wordt alleen anoniem gepresenteerd en pas wanneer jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft deel ik je naam- en contactgegevens met potentiële matches.

Denk er – voordat je voor een datingbureau kiest – dus goed over na hoe jij wilt dat er met jouw gegevens wordt omgegaan en ga na of dat overeenkomt met de werkwijze van het datingbureau dat jij overweegt in te schakelen. Zo weet je zeker dat je gegevens niet ongewenst op straat belanden en dat informatie die jij in vertrouwen gedeeld hebt niet in de verkeerde handen terechtkomt.

Netwerk en de juiste kanalen

Natuurlijk wil je wel dat de juiste gegevens bij de juiste mensen terechtkomen. Oftewel: dat jouw geanonimiseerde profiel onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste potentiële matches. Daarom is het ook handig om te onderzoeken hoe het netwerk van het relatiebemiddelingsbureau waar je interesse in hebt eruitziet. Is het een relatiebemiddelingsbureau in Amsterdam, Utrecht of een andere plaats in de Randstad? Of zoek je juist een datingbureau elders in het land? Wordt alleen de regio waarin het datingbureau zich bevindt benut, of werkt deze matchmaker in heel Nederland?

Ook kun je je afvragen via welke kanalen een relatiebemiddelingsbureau voor jou op zoek gaat naar een ideale partner. Gebruiken zij alleen hun eigen netwerk van ingeschreven singles of presenteren zij jouw profiel ook elders? De MatchMaker gebruikt zowel een netwerk van potentiële kandidaten als diverse online en offline media. Deze worden niet zomaar gekozen, maar speciaal voor jou en in overleg met jou geselecteerd. Als professionele relatie bemiddelaar ga ik na welke kanalen voor jou geschikte kandidaten benutten en juist op die kanalen zet ik in, zodat ik direct de juiste doelgroep bereik. Daarbij focus ik me vaak op de Randstad, maar sluit ik regio’s daarbuiten absoluut niet uit. Zelf voel ik me het meeste thuis in mijn huidige woonplaats Utrecht en in Amsterdam – daar waar ik zelf gestudeerd heb en waar mijn man in de beginjaren van onze relatie woonde. Ik heb dankzij mijn jarenlange werkervaring echter ook een uitgebreid netwerk in Den Haag, Rotterdam en vele andere steden in en om de Randstad.

Neem in je beslissing voor het beste relatiebemiddelingsbureau dus ook zeker mee hoe het netwerk van dit datingbureau is opgebouwd en wordt benut. Een uitgebreid netwerk is sowieso een pré, zeker als dat ook nog eens wordt aangevuld met de juiste online en offline mediakanalen. Je weet immers maar nooit waar jouw nieuwe liefde zich op dit moment bevindt!

Werkwijze van het relatiebureau

Werkwijze van het relatiebureau

Als je al bovenstaande punten hebt nagelopen, weet je al een heleboel over het voor jou misschien wel beste relatiebemiddelingsbureau. Je weet bovendien ook al aardig wat over de matchmaking werkwijze van dit relatiebureau. Dat is wel zo prettig! Je stapt immers in een exclusief partner search traject, waarbij je – deels afhankelijk van jouw keuze voor een datingbureau – stap voor stap begeleid wordt. Verrast worden door de liefde van je leven is natuurlijk fantastisch en precies wat je zoekt, maar verder wil je waarschijnlijk wel graag weten waar je aan toe bent.

Je kiest immers voor een exclusief datingbureau om jezelf een heleboel tijd, energie en teleurstellingen te besparen. Is dat ook wat de werkwijze van dit datingbureau je oplevert? De MatchMaker vraagt jou om een efficiënte tijdsinvestering van slechts een paar uur, waarmee de basis wordt gelegd voor een langdurig partner search traject met een hoge slagingskans.

We beginnen met een geheel vrijblijvend en vanzelfsprekend kosteloos oriëntatiegesprek, waarin ik al je vragen beantwoord en jij na kunt gaan of ik voor jou de perfecte match ben als relatiebemiddelaar. Zodra jij je aanmeldt voor een exclusief partner search traject krijg je van mij een vragenlijst opgestuurd. Deze vul je voorafgaand aan ons uitgebreide intakegesprek in, zodat we in dit gesprek direct de diepte in kunnen gaan. Op deze manier leer ik jou echt kennen: ik weet na afloop niet alleen wat je carrière plannen zijn en waar je interesses liggen, maar ook hoe jij als persoon in elkaar steekt, wat jou echt gelukkig maakt en wat voor serieuze relatie jij zoekt om je leven te verrijken. Op basis van dit gesprek stel ik een geanonimiseerd profiel van je op, dat ik met jouw toestemming deel op een speciaal geselecteerde mix van online en offline media. Daarnaast loop ik ook mijn uitgebreide netwerk nog eens na, om te onderzoeken of zich daar interessante kandidaten voor jou bevinden.

Met elke geschikte kandidaat die zich meldt naar aanleiding van jouw profiel houd ik eveneens een uitgebreid gesprek, zodat ik ook hem of haar op een dieper niveau leer kennen. Pas wanneer ik ervan overtuigd ben dat jullie een goede match zouden kunnen zijn, leg ik zijn of haar profiel aan jou voor. Ben jij het met me eens, dan kunnen jullie een eerste date plannen!

Ook voorafgaand en na afloop van deze en mogelijke andere dates ben ik er voor je. Niet alleen om je te voorzien van leuke adressen om elkaar te ontmoeten en tips om het ijs te breken, maar ook om samen met jou te reflecteren op jouw ervaringen. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat zou je een volgende keer anders aanpakken? Al doende leer je met mij als coach niet alleen enorm veel over je liefdesleven, maar ook over jezelf. En dat komt je in die toekomstige serieuze relatie ongetwijfeld weer van pas!

Kosten relatiebemiddeling

Je begrijpt vast dat zo’n persoonlijk en intensief partner search traject inclusief coaching en begeleiding een ander kostenplaatje draagt dan het daten via een datingsite of een minder exclusief datingbureau. De kosten voor relatiebemiddeling lopen enorm uiteen, maar vanzelfsprekend is het aan jou waarvoor je uiteindelijk kiest. Bovenstaande punten helpen je bij de keuze voor een relatiebemiddelingsbureau dat je op een persoonlijke, professionele, transparante, integere en efficiënte wijze helpt bij het vinden van jouw nieuwe levenspartner. Wat voor jou het beste relatiebemiddelingsbureau is, dat kun je het beste zelf ervaren.

Als je behoefte hebt aan wat hulp en (nog) niet toe bent aan een partner search traject, is enkel en alleen mijn inzet als dating coach wellicht iets voor jou. Met een dating coach kun je nieuwe inzichten opdoen, jouw mindset beïnvloeden en leren hoe je je in gedrag en communicatie anders kunt opstellen. Om zo dichter bij jezelf blijft tijdens het daten.

Vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan, schrijf je kosteloos in als kandidaat of neem contact met mij op via + 31 6 29 51 00 36 of wendy@dematchmaker.nl.

Spreekt mijn werkwijze jou aan?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking