fbpx

Vind je wandelen of een drankje doen op het terras wel leuk voor een date, maar neem je jouw date veel liever mee naar een goed restaurant? Gelukkig mogen we vanaf 5 juni weer uit eten! Of je nu gaat voor fine wining and dining of voor culinaire pincho’s, het gaat om de perfecte setting voor een date en dat luistert nauw. Niet te stijf of statig, wel classy en cool of klassiek en sfeervol. De MatchMaker woont en werkt in Utrecht en weet daarom uit eigen ervaring precies wat de beste restaurants van Utrecht zijn voor een geslaagde date. 

1. Ruby Rose 

In het voormalige Zussen zit sinds anderhalf jaar deze in het oog springende wijn- en eetbar. Het interieur van het Jugendstil-pand is uitbundig en kleurrijk. Het heerlijke eten wordt op dezelfde manier geserveerd: in overvloed op grote, prachtig opgemaakte schalen.   

Ruby Rose, Korte Jansstraat 23 

2. Simple 

Een echte aanrader! Vanaf 2014 al een culinair begrip in Utrecht, sinds de verhuizing in 2018 naar een prachtig 18e-eeuws pand zijn ze ook een classy hotel. Met smaak ingericht en elke maand een vast, smaakvol menu, perfect voor date-night  

Simple, Domstraat 4 

3. WT Urban Kitchen

Er zijn drie niveaus in deze stijlvol verbouwde watertoren. Reserveer een plekje op de hoogste verdieping om indruk te maken op jouw date met het panoramische uitzicht over het mooie Utrecht. Zoals ze zelf terecht omschrijven: ‘kwaliteit en comfort in een vernieuwende, losse sfeer’. 

WT Urban Kitchen, Heuveloord 25a

4. Restaurant Badhuis 

Waar voorheen het populaire Badhu in Tuinwijk zat, is sinds oktober dit nieuwe restaurant geopend. Het exterieur, in de stijl van de Amsterdamse School, mocht er altijd al zijn. Nu is ook het interieur fraai en stylisch, met oog voor de voormalige functie van dit pand. Mijn lief en ik hebben er nog niet gegeten, maar dit restaurant staat hoog op ons lijstje. 

Restaurant Badhuis, Willem van Noortplein 19 

5. Het Ketelhuis 

Dit toprestaurant zit in de voormalige Pastoe-fabriek, een industrieel pareltje in RotsoordVoor een eerste date kan ik mij voorstellen dat een viergangendiner voldoende is. Heb je elkaar al vaker gezien en mag de avond heerlijk lang duren, dan ga je voor het zesgangendinerBij mooi weer kun je ook buiten aan het water zitten. 

Het KetelhuisRotsoord 7b

6. De Zwarte Vosch 

Als je wil gaan voor een date in een ongedwongen en casual sfeer, ga dan hiernaartoe voor luxe pinchos en tapas. Het zijn stuk voor stuk originele gerechtjes vermomt als kunstwerkjes. Vergeet bij mooi weer niet een plek op het terras aan de werf te reserveren, want deze plekjes zijn schaars!  

De Zwarte Vosch, Oudegracht 48

7. The Anthony Hotel 

Dit hippe boetiekhotel en restaurant is gelegen in een voormalig klooster in Lombok en leent zich meer dan uitstekend voor een etentje met jouw date. Op een warme zomeravond is het fijn vertoeven op het terras van de prachtige binnentuin.   

The Anthony Hotel, Kanaalstraat 197   

8. San Siro 

Dit heerlijke Italiaanse restaurant heb ik al een keer genoemd in een eerdere blog over geschikte terrassen voor een date, maar mag ook zeker niet op deze lijst ontbreken. Klassieke gerechten met een moderne twist. One of my favourites!  

San SiroOudkerkhof 9 

9. Fico 

De Veilinghaven was ooit de haven van de Utrechtse groenteveiling aan het Merwedekanaal, nu is het een woonwijk met leuke horeca aan de kade, waaronder het architectonische pand van Fico. Niet alleen het pand is eigentijds en origineel, de menukaart is dat zeker ook  

Fico, Veilinghavenkade 14 

10. De Rechtbank 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de ambiance zich leent voor lekker eten en een goed gesprek met je date. En hopelijk ooit weer elke laatste zondag van de maand court sessions waarbij je met je date kan genieten van een middag vol jazz of soul met bijvoorbeeld Shirma Rouse 

De Rechtbank, Korte Nieuwstraat 14

Beste restaurants van Utrecht 

Superfijn dat je weer meer mogelijkheden voor het daten hebt.  Met deze persoonlijke tips hoop ik dat je een goede keuze kunt maken voor één van de beste restaurants van Utrecht voor een geslaagde date. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een leuke date? Neem vrijblijvend contact op om te kijken hoe ik je actief kan helpen, reageer op één van de profielen van mijn opdrachtgevers of schrijf je gratis in als kandidaat in mijn database. Proost op de liefde! 

Foto: WT Urban Kitchen gefotografeerd door Lars Verkroost

Interesse in een partner search traject?

Neem vrijblijvend contact op

Wil je als kandidaat gematcht worden aan opdrachtgevers?

Schrijf je kosteloos in