fbpx

Hoera, vanaf vandaag mogen we eindelijk weer een terras op! Niet alleen leuk met je beste vriend(in) of een dierbaar familielid, maar ook met je date natuurlijk! Naast wandeldates, kun je nu tussen 12.00 en 18.00 uur heerlijk op een terrasje zitten om te genieten van een lunch, een glas wijn en elkaar natuurlijk. De MatchMaker woont en werkt vanuit hartje Utrecht en weet daarom precies wat de leukste terrassen van Utrecht zijn voor een geslaagde date. Van classy tot intieme setting, in elke wijk van Utrecht is wel een perfect terras voor een date te vinden.

1. The Anthony Hotel 

Een boutique hotel in een voormalig klooster met een prachtige binnentuin waar je kunt genieten van je date en een heerlijke cocktail. Een oase van rust en dat middenin het levendige Lombok, grote aanrader! 

The Anthony Hotel, Kanaalstraat 197 

2. San Siro 

Een klein, sfeervol terras van een goed Italiaans restaurant in één van de mooiste straten hartje centrum. Eén van de favoriete terrasjes van mijn man en mij. Deze setting gaat gegarandeerd meehelpen aan een romantische date.  

San SiroOudkerkhof 9 

3. Mr. Black and the White Ox 

De meesten kennen SOIA en Buurten in de Fabriek wel in Oog in Al. Maar ga ook eens naar Mr. Black and the White Ox met groot terras aan het Merwedekanaal. Ooit het hoofdkantoor van Jacobs Douwe Egberts, nu hotel en restaurant. Aanrader is de lunchplank met zalmsalade, gerookte burratacarpaccio en een amuse soepje.      

Mr. Black and the White OxVleutensevaart 10

4. Restaurant Wilhelminapark 

Deze klassieker kan niet ontbreken op deze lijst. Met een prachtig uitzicht over de vijver van dit mooie, gelijknamige park in Utrecht Oost geniet je op culinair niveau. Romantischer wordt het niet.  

Restaurant Wilhelminapark, Wilhelminapark 6

5. Restaurant Blij 

Een verborgen parel met zonnig terras aan de Vecht waar mijn man en ik graag komenOok zeer geschikt om een hapje te eten als het terras ’s avonds open mag blijven, lekker genieten in de avondzon en van de voorbijvarende sloepjes.  

Restaurant Blij, Brugstraat 2

6. De Zagerij 

De Zagerij is een heerlijke locatie op industrieel erfgoed in Rotsoord. Gevestigd in de voormalige houtzagerij van de oude Pastoe fabriek (je weet wel van die design meubelen) en met mooi terras aan de Vaartsche Rijn.  

De ZagerijRotsoord 7

7. Buitenplaats Slangevegt 

Oke, een klein beetje smokkelen, maar dit is een erg fijne locatie langs de Vecht net buiten Utrecht. Mocht je echt indruk willen maken op je date, huur je een sloep en meer je aan bij dit terras voor een borrelplank en drankje. 

Buitenplaats Slangevegt, Straatweg 40 

8. Restaurant Badhuis 

Ken je het oude Badhu in Tuinwijk nog? Je weet wel, in dat markante pand in Amsterdamse Schoolstijl met zonnig terrasSinds oktober is hier een nieuw restaurant geopend die de oorspronkelijke functie van het gebouw met haar naam en interieur eer aan doet.  

Restaurant Badhuis, Willem van Noortplein 19 

9. Grand Hotel Karel V 

Kent je date Utrecht niet en wil je indruk maken? Neem haar of hem mee naar één van de zonovergoten terrassen in de verrassend grote tuin van dit klassieke Grand Hotel in hartje Utrecht 

Grand Hotel Karel VGeertebolwerk 1

10. Kitchen Bar Danel 

Zoek je toch iets meer casual? Dit restaurant met ruim terras aan de Catherijnesingel bevindt zich naast muziekpaleis TivoliVredenburg en heeft een internationaal georiënteerde menukaart. Handig als je van iets verder komt, want het terras bevindt zich op loopafstand van Utrecht Centraal.   

Kitchen Bar Danel, Vredenburgkade 11 

Leukste terrassen van Utrecht

Met deze persoonlijke tips hoop ik dat je een goede keuze kunt maken voor één van de leukste terrassen van Utrecht voor een date. Inmiddels mogen we ook weer binnen eten, dus lees ook vooral mijn tips over de 10 beste restaurants in Utrecht voor een date! Wil je zeker zijn van een plekje, check de website van het restaurant van jouw keuze voor openingstijden en om te reserveren. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een leuke date? Neem vrijblijvend contact op om te kijken hoe ik je actief kan helpen of schrijf je gratis in als kandidaat in mijn database. Proost op de liefde! 

Interesse in een partner search traject?

Neem vrijblijvend contact op

Wil je als kandidaat gematcht worden aan opdrachtgevers?

Schrijf je kosteloos in