fbpx

He’s just not that into you is de titel van een romcom uit 2009. Ken je deze film? Hierin wordt op komische wijze klip en klaar duidelijk gemaakt dat mensen die naar liefde hunkeren de signalen dat iemand niet geïnteresseerd is verkeerd interpreteren. En valse hoop blijven houden dat de ander het ook wel ziet zittenHoewel de titel van deze film doet vermoeden dat het de heren zijn die geen interesse tonen, blijkt ook dat de dames er een potje van kunnen maken zonder duidelijk te zijn dat she’s definitely not that into you.

Los van dat deze ietwat gedateerde film fijn vermaak is voor als je moe of lui bentis het ook prettig kijken door de star-studded cast. Met onder andere Jennifer AnistonScarlett Johanson en Drew Barrymore voor de heren en een jonge Bradly Cooper en een toen nog strakke en sexy Ben Affleck. Maar goed, na deze subjectieve kanttekening terug naar de hoofdboodschap; hier de 5 signalen op een rijt die eigenlijk glashard zeggen dat hij of zij niet geïnteresseerd is in een serieuze relatie met jou!

1. Als je een week na de eerste date nog niets gehoord hebt 

En jij veertig keer per dag checken of je toevallig een appje of gemiste oproep hebt. Of nog pijnlijker, dat jij heel attent de volgende dag een appje stuurt dat het zo leuk was en je een origineel idee voor een volgende date hebt. Maar het vurig gewenste piepje of je vrolijke beltoon met een leuke reactie blijven uit. Je maakt jezelf wijs dat hij of zij de klik ook gevoeld moet hebben en dat de ander misschien wel zijn mobiel heeft verloren. Of had hij of zij niet verteld dat er deze week een zakenreisje op de agenda stond?  Sorry, keep on dreaming. Als iemand na een week niets van zichzelf heeft laten horen, dan wordt het nietsZullen we voortaan met z’n allen afspreken dat als je niet geïnteresseerd  bent, dat je een beleefd berichtje stuurt dat een volgende date er niet in zit in plaats van elkaar schaamteloos te ghosten?  

2. Als je wel contact hebt per app, maar afspreken ho maar 

Heb je één of een paar fijne dates gehad, lijkt de agenda van je crush opeens uit te puilen en geen ruimte meer te hebben voor jou. Druk op het werk, ziek, de hond moet naar de tandarts, zorgen om ouders of beste vriend(in), honderd feestjes die niet overgeslagen kunnen worden (overigens niet erg geloofwaardig tijdens de lockdown); je hoort alles voorbijkomenAls iemand zegt dat hij of zij druk is en dit duurt langer dan twee weken, get real en beperk je inlevingsvermogen. Je bent misschien wel een back-up plan of wordt om wat voor reden dan ook pijnlijk aan het lijntje gehouden á la Kevin Connolly door Scarlett Johanson in de film. Ook al geeft de ander jou cues dat je echt leuk bent, je hebt kennelijk nog geen of een te klein plekje verovert in zijn of haar hart. Want anders zou de ander alles op alles zetten om de agenda zo aan te passen dat jullie elkaar weer kunnen zien.    

3.  Als de ander alleen ’s avonds bij één van jullie thuis wil afspreken

Hij appt je of hij nog even mag langskomen na de (virtuele) vrijmibo met collega’s. Hij kan er om 21.30 uur zijn. Of zij laat je weten dat ze na de hockey training nog wel even gezellig langs kan komen voor een drankje. Nee, trap er niet in, tenzij je zelf ook wel into een booty call bent. Maar voor het toewerken naar een serieuze relatie is het een ‘no go’. Misschien heeft de lockdown avondklok toch nog een voordeel: je móet wel op tijd afspreken. Maar onthoud bij vrijere tijden in dit pandemie-tijdperk, dat als de ander geen sjoege geeft om die populaire foto-expositie te bezoeken, een middagje culinair terras te hoppen, of een balletje te slaan op de golfbaan, dan is er enkel sprake van aantrekkingskracht tussen de lakens wat de ander betreft.   

4. Als alle vorm van intimiteit uitblijft 

Je bent zo lief en zo betrouwbaar. O wat fijn dat je helpt met een klusje in huis. Je hebt zo’n fijne schouder om op te huilen of een luisterend oor voor alle issues waar de ander mee zit. Oei kijk uit, het lijkt er sterk op dat je in de friendzone zit. En laat de sirene afgaan als iemand aangeeft dat het niet aan jou ligt, dat hij/zij jou niet verdient of jouw geluk niet in de weg wil staanAllemaal manieren om je subtiel af te wijzen, waarbij de ander jou (en zichzelf vaak ook) voor de gek houdt. Natuurlijk kan het zo zijn dat iemand echt tijd nodig heeft om een begrijpelijke reden. Maar spreek jouw intentie uit, check dit bij de ander, geef grenzen aan en blijf niet eindeloos wachten op de ander. 

5. Als je na een aantal maanden nog niemand van zijn of haar vrienden of familie hebt ontmoet 

Je bent over je oren verliefd en je hebt het al een aardige tijd meer dan leuk met elkaar. Maar ergens is er een stemmetje in je achterhoofd dat het vreemd vindt dat je nog geen vrienden of familie hebt ontmoet.  Oké, begrijpelijk dat je elkaar eerst goed wilt leren kennen om te kijken of de chemie die jullie voelen kan uitgroeien tot een serieuze relatie. Maar als de ander geen enkele moeite doet om je na een half jaar een keer spontaan mee te nemen naar een borrel met vrienden of je angstvallig weghoudt bij zijn lievelingsbroer- of zuskun je de vinger wel op de zere plek leggen. Uitzondering hier is overigens het ontmoeten van kinderen van je nieuwe vlam. Voor jonge kinderen die (gedeeltelijk) thuis wonen kan het de nodige spanning of onrust meebrengen om een nieuwe partner van hun vader of moeder te ontmoeten. Maar luister naar je intuïtie, als je het idee hebt dat dit als excuus wordt misbruikt en je bent al anderhalf jaar verder… 

Ben jij de uitzondering die de regel bevestigd? 

En natuurlijk, uitzonderingen bevestigen de regel. Maar meestal ben jij ook de regel. Geef jezelf alsjeblieft niet de valse hoop dat jij de uitzondering bent zonder het gesprek aan te gaan. Laat de ander weten dat je het niet prettig vindt hoe het gaat en vraag of de ander open een eerlijk wil zijn in hoeverre hij of zij geïnteresseerd is in een serieuze relatie met jou. Voorkomt een hoop ellende.  

De ander kan vereerd zijn met je aandacht, maar misschien ook een beetje in verlegenheid gebracht. Of hij had niet zo goed door hoe ver jij al over je oren was, of ze durfde jou niet heel hard af te wijzen. En kijk eens naar jezelf, hoe open en transparant communiceerde jij op het moment dat je iemand zijn amoureuze gevoelens niet kon of wilde beantwoorden? Soms is het nog best ingewikkeld om onder woorden te brengen wat je echt denkt en voelt. Niets is ons menselijk. En hopelijk is een blauwtje lopen geen ontmoediging om verder te daten. Op de weg naar een liefdevolle relatie gaat het immers om één keer vaker opstaan dan vallen! 

Geen zin in al dit soort gedoe en wil je alleen daten met ontwikkelde en ondernemende singles die echt op zoek zijn naar een serieuze relatie? Neem contact met mij op en ik nodig je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Interesse in een partner search traject?

Neem vrijblijvend contact op

Wil je als kandidaat gematcht worden aan opdrachtgevers?

Schrijf je kosteloos in