fbpx

Niet elk museum of expositie leent zich voor een date. Het onderwerp kan snel te zwaarmoedig of precair zijn voor één van je eerste afspraakjes. Toch kan een museum date heel leuk zijn, zeker voor kunstliefhebbers en mensen met een brede interesse. Een goed gekozen expositie geeft positieve energie en leuke gespreksstof voor een aansluitende lunch of borrel. Daarom tien tips van De MatchMaker voor de leukste tentoonstellingen voor een date. Daten is tenslotte ook een kunst…    

1. Het Noordbrabants Museum

Naast alle vaste, regionale historische objecten en kunstvoorwerpen zijn hier momenteel twee prachtige exposities: Dalí en niets anders (tot en met 21 november) én Paper Tales van Eva Jospin (tot en met 19 september). De kartonnen kunst van de Franse kunstenares is indrukwekkend!

Het Noordbrabants Museum, ‘s-Hertogenbosch

2. ARTZUID

Tot en met 17 oktober kun je de zevende editie van ARTZUID bezoeken. Maak samen met jouw date een wandeling van vijf kilometer door de lommerrijke lanen van Berlages monumentale Plan Zuid en laat je verrassen door de 70 kunstwerken van deze sculptuur biënnale.

ARTZUID, Amsterdam

3. Paleis Het Loo

Ga op een mooie nazomerse dag voor een romantische date naar de barokke paleistuinen (tot en met 26 september geopend). Bij de vertelpodia worden in tien minuten verhalen gedeeld over hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin flaneerden of over de bijzondere beelden en fonteinen van deze 17-eeuwse tuinen. En wil je indruk maken: reserveer een picknickbox en neem een kleedje mee.

Paleis Het Loo, Apeldoorn

4. Museum Voorlinden

Tot en met 26 september is hier het werk van de getalenteerde Robin Rhode te zien. Op speelse wijze en in verschillende verschijningsvormen (van tekening tot sculptuur, van film tot schilderij) vind je in zijn werk verwijzingen naar muziek, poëzie, kunst en geschiedenis. Combineer jullie bezoek eventueel met een wandeldate door de omringende bossen en duinen.  

Museum Voorlinden, Wassenaar 

5. Art Laren

Misschien ken je hem al, de kunstbeurs in witte paviljoens onder de bomen van de Brink in Laren. In juni kon het helaas niet doorgaan, maar op 24, 25 en 26 september een herkansing om de hedendaagse kunst van diverse galeries te bewonderen en het hart van jouw date te veroveren onder het genot van een goed glas wijn.  

Art Laren 

6. Botanische Tuinen UU 

Je kunt het hele jaar door de botanische tuinen van Universiteit Utrecht bezoeken, maar tot en met 30 november kun je je date blij maken met de kleurenpracht in de vlinderkas tijdens het Tropisch Vlinderfestival. P.s. de voormalige botanische tuin in de binnenstad, bekend als De Oude Hortus, gaat in 2022 weer open! 

Botanische Tuinen, Utrecht 

7. Outsider Art Galerie, Hermitage

Outsider art of art brut is een relatieve nieuwe kunststroming met kunstenaars die net een beetje anders zijn. In deze galerie van de Hermitage vind je wisselende exposities van bekende en minder bekende outside art kunstenaars. Op dit moment is er onder andere de toepasselijke tentoonstelling ‘For the love of art’.  

Outsider Art Galerie in de Hermitage, Amsterdam 

8. Museum Singer Laren

Tot en met 28 november kun je hier de tentoonstelling ‘De ontdekking van het heden’ bekijken. Topwerken uit de moderne kunst van onder andere Picasso, Mondriaan, Klee, Miró, Dalí, Léger en Daniëls.  

Museum Singer Laren 

9. Kunstronde Vecht en Plassen

Kunstronde Vecht & Plassen bestaat al 25 jaar. Op 18 en 19 september kun je het werk van 24 kunstenaars en 2 galeries bezichtigen. Speciaal voor het lustrum is er een expositie van fotoborden die langs drie monumentale forten van de Hollandse Waterlinie rondreist. Hoe leuk om met jouw date (een deel van) de route af te leggen per fiets of auto. 

Kunstronde Vecht en Plassen, langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen

10. Tropenmuseum 

Last but not least wil ik de ‘Weet wie je date’ tour van het Tropenmuseum met jullie delen. Met een boekje vol vragen loop je door de collectie en de persoonlijkheid van jouw date heen. Wat zegt jouw outfit over jouw (culturele) identiteit? Wie was jouw jeugdheld? Een originele en luchtige manier om elkaar te leren kennen.  

Tropenmuseum, Amsterdam 

Leukste tentoonstellingen voor een date

Met deze persoonlijke tips hoop ik dat je een goede keuze kunt maken voor één van de leukste tentoonstellingen voor een date. En grote plus: elk museum heeft wel een sfeervol café of restaurant voor een aansluitende lunch of borrel om jouw date nog beter te leren kennen. Mocht je van afwisseling houden, check dan eens mijn tips voor fijne wandeldates, geschikte terrassen en goede restaurants. Behoefte aan date-tips voor een specifieke stad of regio, laat het mij weten en wie weet wordt dat mijn volgende blog!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een leuke date? Neem vrijblijvend contact op om te kijken hoe ik je actief kan helpen, reageer kosteloos op één van de profielen van mijn opdrachtgevers of schrijf je gratis in als kandidaat in mijn database. Het is tenslotte een kunst om jouw perfecte match te vinden!

Interesse in een partner search traject?

Neem vrijblijvend contact op

Wil je als kandidaat gematcht worden aan opdrachtgevers?

Schrijf je kosteloos in